Крем Комфорт е създаден специално за деликатната кожа на интимните зони на тялото

 • ФОРМУЛА ОТ ИОНХ-БАН
 • Сертификат за качество
 • Богат активен състав
 • Успокояващ, укрепващ и възстановяваш ефект
 • Създава чувство на комфорт
 • Безплатна доставка в България
 • Икономичен – тубичката стига за 6-12+ месеца
Купи сега виж отзиви

Анален сърбеж

Анален сърбеж – какво знаем за него?

Основните симптоми на този проблем можем да опишем като интензивен сърбеж или парене в аналната област, със силно желание за почесване, придружен от раздразнена анална и преданална кожа. Известно е, че нивото на неразположение и болка варира при хората – някои от тях я описват като „досадна“, други споделят, че аналният сърбеж е променил живота им напълно, трети я описват като “кошмар“, поради невъзможността за пълноценен сън.

Причината за проблема вероятно е чревен бактериален дисбаланс или поява на неизвестна бактерия. Този дисбаланс, в комбинация с контакт с фекални вещества, води до сърбеж, парене и дразнене на ануса и кожата около него.

Едно от нещата, които подкрепят тази теория, е влошаването на симптомите през нощта. Това доказва, че докато човек спи, мускулите му се отпускат и вероятно се получава изтичане/изпускане на течност или газ от червата, което след това причинява сърбежа.

Друго наблюдение, което подкрепя теорията за потенциален бактериален източник е факта, че хора, които са имали анален сърбеж и междувременно са взимали широкоспектърни антибиотици за други състояния, са успели да елиминират сърбежът в аналната област. Въпреки че изненадващият страничен ефект е бил положителен, той е траел само по време на приема на лекарствата.

Интересно наблюдение е, че нито един от хората, с които говорихме, не е страдал от такъв тип проблеми от раждането си. Всичко е започнало поради определена вътрешна промяна с течение на времето и е породило симптомите без определен краен срок. Установено е също, че дори и да облекчим сърбежа в аналната област временно, неразположението винаги се появява отново. Лекарите обикновено предписват стероидни мехлеми или такива, които съдържат кортизон или хидрокортизон, но те действат само временно, когато нещо друго дразни и заразява аналната област отново. Отделно, много медицински лица не ги препоръчват, защото дългосрочната им употреба води до изтъняване, накъсване и разраняване на кожата.

Наши констатации по проблема

 • Диетата или премахването на определени храни не решава проблема.
 • Причини като алергия към определени тъкани, перилни препарати или сапуни имат минимален ефект и не е основна причина при мнозинството от хора.
 • Въпреки конвенционалното мислене, лошата хигиена не е причина за появата на анален сърбеж. Ако беше така, всеки човек с лоша хигиена, щеше да посети медицинско лице с оплакване за такива симптоми, а статистически само минимален процент от хората са засегнати.
 • Поддържането на аналната област чиста и суха не е достатъчно, за да облекчи напълно неразположението. Също така, прекалено суха кожа е еднакво лош избор, както и прекалено влажна.
 • По същата логика, прекаленото почистване на кожата или разчесването й, не води до появата на анален сърбеж.
 • При повечето хора, гъбичната инфекция Candida не е причина за появата на анален сърбеж.
 • Сърбежът е реален и не е нещо, което е на псисхическа или стресова основа.
 • Една от съставките, която се намира в повечето кремове на пазара – вазелинът – може да влоши повече симптомите, отколкото да ги облекчи.
 • Други потенциални причини, които могат да бъдат елиминирани от лекарите са гъбички, дрожди, острици и т.н.
 • Аналният сърбеж е пропорционално срещан при мъже и жени – 50% – 50%.
 • Медицинската общност не препоръчва употребата на стероидни мехлеми и на продукти без рецепта, съдържащи хидрокортизон, защото дългосрочната употреба причинява изтъняване на кожата и може да влоши проблема.

Всички тези наблюдения ни накараха да разберем, че проблемът идва отвътре, а не е нещо причинено от външен фактор, като например изтичане на течност или газ поради нарушен чревен баланс, който дразни лигавицата на ануса и кожата около него.

Нашето предложение

В опитите си да премахнем вътрешния фактор, ние прекарахме години в тестване на различни хранителни режими, тествайки различни комбинации от храни и напитки, пробиотици и храносмилателни ензими, както и премахването или добавянето им – всички от които без дългосрочен ефект. Нашето предложение за вас е козметичния продукт Крем Комфорт. Специално подбраните съставки във формулата му допринасят за облекчаване на аналния сърбеж и връщане на нормалния ритъм на живот.

Как да прилагам Крем Комфорт?

Просто нанесете малко количество след хранене (или друг вид движение на червата) или душ. Относно честотата на нанасяне на Крем Комфорт, тя варира спрямо нивото на симптомите – някои хора го използват ежедневно, други седмично или месечно. Една тубичка от Крем Комфорт може да трае 6-12 месеца, в зависимост от проблема.

BAN
Dostawka
Ikonomichen

Отзиви за Крем Комфорт

Наистина Работи 5 stars

Публикувано от Мариана на 1 март 2022 г.

„От две годони съм със силен сърбеж в областа на ануса особено вечер.Ходих на лекар изписа ми крем. Използвах две тубички,но без ефект.Търсих в интернет за моя проблем и попаднах на вашия крем.Ползвам го вече месец.В началото се чувства парене,но наистина след време понамаля.Намаля и сърбежа.Продължавам да го ползвам.Сърбежа намаля и много съм доволна от крем Комфорт.Наистина се чувствам комфортно.Благодаря сърдечно!“

Много добър продукт 5 stars

Публикувано от Десислава Ангелова на 9 юли 2022 г.

„Хубав продукт. Купувам вече втора опаковка. Единственният, който ми помага при такива страдания (пробвала съм почти всичко на пазара). Едва ли ще ме излекува перманентно, но определено облекчава сърбржа и неприятните усещания. Препоръчвам го на всичките си познати с подобен проблем.“

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ