Как може да се излекуваме от анални фисури без операция или тежки лекарства?

Аналните фисури са изключително трудно зарастващи. Също така, те могат да бъдат и много болезнени до няколко часа след хранене при движение на червата.

Широкоразпространеното мнение е, че аналните фисури се причиняват от запек или прекалено голямо изпражнение – нещо, което раздразва и накъсва кожата на ануса. Аналният сърбеж също води до появяване на фисури на ануса. Именно за това е важно хроничният сърбеж да бъде излекуван първоначално, за да не може аналните фисури да се отварят или появяват след като бъдат излекувани веднъж.

Ако пък сте сигурни, че вашите анални фисури са причинени от хроничен запек или по-твърди изпражнения, най-добрият съвет е да направите изпражненията си по-меки. Лекарите препоръчват да включите в менюто си повече фибри или да използвате магнезиеви добавки, което е по-евтината алтернатива. В зависимост от вашият организъм, може да приемате от 200 до 500 милиграма магнезий, който върши истински чудеса със запека. Именно за това лекарите предписват големи дози магнезий на пациенти преди колоноскопия. (Консултирайте се с Вашия лекар при наличието на алергии или притеснения относно магнезий и магнезиеви добавки).

Най-лошото на аналните фисури е, че има изключително висока честота на повторение и това е едно от най-големите притеснения на повечето пациенти. Повторението на аналните фисури повлиява много негативно на качеството на живот. Но как може да излекуваме напълно аналните фисури, без да се появяват отново? На първо време, трябва да се намери причината за появяването им – това е или анален сърбеж, запек или твърди изпражнения. Ако не се справите с първоначалната причина, няма да можете да се справите напълно с аналните фисури и те ще се появят отново и отново.

След това е важно, е да се грижите за ануса си. Най-лесният начин е да използвате ежедневно бебешки кърпички на водна основа след всякакво движение на червата, за да може да почистите напълно аналната област и да не изпитвате дразнене и сърбеж през деня или нощта. Трябва да въведете тези грижи в ежедневието си. Прилагайте правилния мехлем по 2-6 пъти на ден, докато не се почувствате отново здрави без следи от фисури в продължение на 1 или 2 седмици. За да достигнете до този момент обаче, ще ви трябват от 6 до 12 седмици. Най-голямата причина за бавното зарастване на фисурите е непрестанния контакт с бактерии от фекалии и е нужно сериозно търпение. Дори и след като усетите, че фисурите ви са излекувани, продължете третирането и спазвайте същата ежедневна хигиена. Постепенно намалявайте пътите, в които нанасяте крема, до момента, в който раздразнението изчезне. Продължавайте да се почиствате с мокри кърпички и да попивате областта с тоалетна хартия, за да не стои влажна.

Когато говорим за подходящия крем, какво точно имаме предвид? Правилният крем за анални фисури трябва да е на цинкова основа и да не съдържа почти никакво количество вазелин или някакви масла. Вазелинът е съставка, която присъства в повечето кремове, така че много от тях могат да бъдат елиминирани. След консултация с медицинско лице или фармацевт, може да опитате крем с цинков оксид, който няма почти никакъв вазелин и се прилага при обриви. От нашите наблюдения, които не са подкрепени с научни доказателства, можем да кажем, че съставки като масла и вазелин, водят до раздразване на кожата на ануса и нейното изтъняване – което води до повторна поява на анални фисури. Крем Комфорт не съдържа нито масла, нито вазелин, нито болкоуспокояващи. Вместо единствено цинков оксид, Крем Комфорт съдържа още 4 активни съставки – хиалуронова киселина, черноморска луга, хума и екстракт от див кестен.

Тук може да видите повече информация и коментари от потребители..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *